Navigation

FAQ

Basisinformatie

Moet ik een medisch voorschrift hebben?
Nee, dat hoeft niet.

Is er een leeftijdsbeperking voor personen jonger dan 18 jaar?
Ja, minimale leeftijd is 18 jaar.

Kan ik ook meedoen al ben ik geen professionele bodybuilder?
Ja, dat kan. Als u ouder dan 18 jaar bent.

Is er een minimum bestelling?
Nee, die is het niet.

Is het kopen van steroïden via het internet legaal?
Wetten variëren van land tot land. In sommige land is de aankoop en het bezit van hoeveelheden voor persoonlijk gebruik zonder boete, in andere landen is dit strafbaar. De meeste landen zien het door de vingers.

Informatie over producten

Kan ik contact met u opnemen met betrekking tot productinformatie?
We adviseren u graag. Aan de andere kant, alle informatie is beschikbaar op het internet. Wanneer blijkt dat u minder dan 18 jaar oud bent, stopt de communicatie.

Welke merken en steroïden zijn de beste?
Honderden bodybuilders, honderden adviezen. Dit is overal het geval – Je krijgt waar je voor betaalt. Aziatische producten zijn goedkoper, Europese producten zijn van betere kwaliteit volgens meningen van onze klanten.

Wat als ik niet tevreden ben met de kwaliteit van de producten?

Wij garanderen 100% tevredenheid voor merken: Pharmaceuticals Balkan, XBS laboratoria, Eurochem Laboratories, Europese laboratoria. Als u niet tevreden bent met de resultaten van deze producten, krijgt u uw geld terug.

Bestel Informatie

Hoe kan ik snel bestellen?
In de linker kolom kunt u steroïden op type, merk, werkzame stof of het land van herkomst kiezen. Voltooiing van orders is een kwestie van twee minuten.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?
Ja, zolang je nog niet betaald hebt. De beste manier is om een nieuwe order te plaatsen en de oude order te annuleren via e-mail.

Ik heb geen bevestiging gekregen per e-mail
Blader eerst door uw spam-map. Dan kunt u contact met ons opnemen.

Kan ik een betere prijs krijgen?
Ja, probeer onze producten en service een paar keer. Na een paar aankopen sturen wij u een speciale prijslijst en nieuwe betaalmogelijkheden.

Betaling informatie

Ik heb geen betaling informatie gezien, hoe kan ik betalen?
Betaling informatie zal via e-mail komen na het voltooien van de bestelling.

Wat is de procedure na de voltooiing van de opdracht?
Controleer betalingsopdrachten om bevestigingsbericht. Zodra uw betaling binnen is  verzenden wij uw pakket. Betaling komt meestal binnen 2-3 dagen. In sommige zeldzame gevallen 4-5 dagen.

Levering informatie


Kan ik mijn pakket traceren met een code?
Ja, dat kan, maar we sturen de traceercode naar de klanten alleen in geval van problemen met postkantoor. Zending duurt meestal 7 dagen, afhankelijk van wanneer uw betaling binnenkomt. In zeldzame gevallen duurt de levering maximaal 12 werkdagen. Als u een pakket niet ontvangen hebt na deze periode, mail ons en we zullen een tracking-nummer sturen.

Hoe lang duurt de verzending?
Het hangt af van vele factoren, maar over het algemeen komt het pakket aan 7 dagen na de verzending. In zeldzame gevallen kan de levering maximaal 12 dagen duren.

Is handtekening vereist voor ontvangst van de zending?
geen

3 weken zijn voorbij en nog steeds geen pakje achter de deur
Controleer uw postkantoor en neem contact met ons op. Indien de zending is verloren of op een douanekantoor is terecht gekomen, zullen wij uw pakket een tweede keer verzenden op onze eigen kosten. De enige vereiste is aflevering aan een ander adres. Alsjeblieft, niet proberen te knoeien met ons – we kunnen zien welk pakket wordt geleverd en dat is het niet.

Mijn pakket belandde bij de douane
Felicitatie, je bent onder de 2% van de gelukkigen. Alstublieft, stuur ons een foto van een brief van de douane, wij zullen u een nieuw pakket verzenden op eigen kosten. De enige voorwaarde is de levering aan een andere naam en adres.

After sales service

Ontbrekende producten in mijn pakket
Of we hebben niet de volledige betaling van uw bestelling ontvangen of er is iets fout gegaan tijdens de verwerking. Ten aanzien van de tweede mogelijkheid, neem dan contact met ons op en wij zullen onverwijld de ontbrekende producten toesturen, met inbegrip van een klein geschenk in aanvulling.

Ik ontving beschadigd product

Producten worden verpakt beter dan door Amazon. Echter, soms kan het gebeuren dat er niet voorzichtig met de pakketten om wordt gegaan. \Stuur ons in dat geval een foto van de beschadigde producten en wij zullen u een nieuw product toesturen op onze eigen kosten.